Ridley testdagen

Ridley testdagen
Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei

Wij nodigen je graag uit voor de Ridley testdagen op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Dit tweedaagse evenement staat helemaal in het teken van de nieuwste Ridley fietsen, waarbij we jullie de kans geven om deze geweldige tweewielers van dichtbij te bekijken en uit te proberen. Of je nu een ervaren wielrenner, een enthousiaste gravelracer of gewoon een liefhebber van fietsen bent, er is voor ieder wat wils tijdens de Ridley testdagen.

Ridley heeft het populaire allroad model gamma uitgebreid met een ultra lichte Grifn RS, een op en top moderne aluminium uitvoering de Grifn A en een sportief electrisch ondersteund model de E-Grifn.

Ridley Grifn RS

Die ene fiets in jouw garage waarmee je overal kan gaan rijden.
De Grifn RS is de elite series carbon versie van de Grifn. De fiets voor de competitieve renner.
De fiets wordt lichter en sneller en reageert nog beter op de impulsen van de renner. Op die manier komt jouw ware potentieel geheel tot zijn recht.
Het lichtere gewicht is het resultaat van een geoptimaliseerde carbonstructuur en het  gebruik van lichtere en stijvere carbonvezels. Dat komt neer op een verbetering van 140 gram ten opzichte van de Grifn.

Daarnaast zijn er een aantal aerodynamische optimaliseringen die de fiets sneller maken.
Dat zie je enerzijds aan het frame, waar meteen de aerodynamische vorm van de zitbuis in opvalt, zodat het achterwiel mooi in het kader past. Bij deze zadelbuis hoort ook een aerodynamische D-vormige zadelpen. Bij de voorvork maken de ingenieurs gebruik van een geïntegreerde diffuser in de vorkkroon om luchtweerstand te verminderen. De luchtstroom gaat gemakkelijker doorheen deze vorkkroon en er wordt extra energie aan toegevoegd zodat de luchtstroom de onderbuis zonder extra weerstand kan passeren.

Tevens is er minder weerstand in de zone achter de balhoofdbuis en de vork. Bij 36 kilometer per uur, heeft de Grifn RS 5% minder weerstand dan de Grifn.

Je kan de Grifn RS van jouw dromen helemaal naar jouw voorkeur samenstellen via onze configurator. Op die manier rijd je rond op een unieke fiets in jouw lievelingskleur en afmontage.

Ridley E-Grifn

E-Grifn Ridley’s eerste sportieve E-Bike

Met de E-Grifn presenteert Ridley meteen ook de eerste sportieve e-bike. Ontdek nieuwe terreinen, ga verder, langer en hoger op deze elektrische tweewieler. Onderscheidend bij deze e-bike is de keuze voor de Mahle X20-aandrijfeenheid. Dit is een compact en beproefd systeem waarmee het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Met een gewicht van amper 3,2 kilogram is het mogelijk om een lichte e-bike te bouwen. De fiets voelt ook erg natuurlijk aan. De ondersteuning staat in verhouding tot de kracht die je zelf op de pedalen zet.

Een voordeel van de X20-motor is dat deze boven de limiet van 25 kilometer per uur vrijwel zonder extra mechanische weerstand draait. De geleverde power van het systeem dooft geleidelijk uit, zodat de fietservaring erg fluïde verloopt. Dit zorgt eveneens voor het natuurlijke gevoel op de fiets.

Via de Mahle-app kan je de motor overigens gewoon met jouw gsm bedienen en aanpassen naar jouw wensen. Achteraf kan je de informatie van jouw rit raadplegen. Tijdens de rit kan je verschillende informatie raadplegen via jouw fietscomputer. Het systeem is ANT+ compatibel. Hierdoor wordt informatie zoals batterijstatus, ondersteuningsniveau en eigen vermogen beschikbaar gemaakt voor andere ANT+ compatibele toestellen. Bovendien is het systeem zelflerend en past dit zich aan aan jouw rijgedrag. Op die manier wordt elektrisch fietsen een comfortabele ervaring.

De Mahle X20-motor levert tot 250 watt extra ondersteuning bij een koppel vergelijkbaar aan dat van 55 newtonmeter middenmotor. Op het hoogste ondersteuningsniveau helpt je dit om de moeilijkste hellingen te overwinnen. Ridley heeft bij de E-Grifn gekozen voor de batterij met de grootste capaciteit (350Wh) en de mogelijkheid bestaat om deze nog uit te breiden met een 171 Wh range extender die de plaats van een bidon inneemt.

En dan hebben we natuurlijk nog de Grifn A.
De Grifn A is de all-road fiets die je alle voordelen van de Grifn biedt voor een betaalbare prijs. Met zijn aluminium frame ervaar je comfort en vertrouwen op zowel de weg als onverharde paden. Je kunt bij de Grifn A kiezen voor banden tot 38 millimeter of zelfs 40 millimeter (met 1x aandrijving) en qua geometrie en plaatsing van de oogjes is deze Grifn A identiek aan de succesvolle Grifn.

Ridley Falcn RS

Voor de echte racer is er nog het pareltje de Ridley Falcn RS.
Het meest sub aero frame op de markt met een gewicht van slechts 850 gram.

De Falcn RS is de perfecte metgezel voor fietsers die op zoek zijn naar een fiets die licht is om te klimmen, aerodynamisch en stijf voor sprints en etappetochten. Dankzij het lichtgewicht frame met aerodynamische eigenschappen en bredere bandenopties is dit een snelle racefiets met topprestaties die je verwachtingen zal overtreffen. Van Rondevan Vlaanderen tot Parijs-Roubaix, een Grand Tour etappe en Strade Bianche, je kunt het allemaal rijden met de nieuwe Falcn RS.

Ridley Tomorrowland Ridley Tomorrowland Ridley Tomorrowland

Tomorrowland x Ridley

Meet Invenio

Your getaway to explore the world together.

Het gepassioneerde team achter de creaties van Tomorrowland heeft zich met hart en ziel gestort op het inspirerende ontwerp van de Invenio. Dit resulteerde in een betoverende satijnzwarte kleur, waardoor de elegante contouren en strakke lijnen van de fiets tot leven komen. Glanzende details en gouden accenten roepen de magie op van het vuurwerk van Tomorrowland en de tomeloze energie die door de Mensen van Morgen stroomt.
De fiets wordt geleverd met een Tomorrowland kledingset.

Ridley Grifn RS