Colnago C68 - Italiaanse schoonheid met moderne technologie

De nieuwe Colnago C68: Italiaanse allure met moderne technologie

De gloednieuwe Colnago C68 is met de hand gebouwd in Italië, waar ambachtelijke technieken en revolutionaire technologieën samenkomen. Colnago heeft bij deze fiets de iconische lugconstructie opnieuw uitgevonden.

Deze manier van framebuilding is kenmerkend voor de C-serie modellen en staat garant voor een uiterst betrouwbaar en perfect ontworpen product. Het resultaat is een frame met moderne lijnen, maar met een klassieke ziel. De gestroomlijnde en uitgebalanceerde buissectie zorgt voor betere prestaties dan de vorige series in combinatie met een aanzienlijke gewichtsbesparing.

Colnago C68

De Colnago C-serie is een fiets voor de echte fietsliefhebber die op zoek is naar prestaties, maar ook net dat beetje extra verlangt. Een elegante esthetiek, stabiel weggedrag en het genoegen van het bezitten van een authentiek Italiaans product. In één woord: een icoon.

Met de nieuwe C68 maakt Colnago een einde aan het probleem van namaak dankzij blockchaintechnologie. Een NFC-chip op elk frame bevat technische informatie over het frame en de eigenaar, evenals een echtheidscertificaat, waardoor elk frame uniek en onnavolgbaar is.

Colnago C68 Blockchain

Naast de zeven framematen van de C68 Road-versie, is het mogelijk om maar liefst 16 combinaties te kiezen uit verschillende lengtes en breedtes van het geïntegreerde CC.01 stuurpenthouse, ontworpen en geproduceerd door Colnago.

De C68 is voorzien van volledig verborgen en geïntegreerde kabels, en het frame is uitsluitend compatibel met elektronische of draadloze groepsets.

Het frame is uitgerust met CeramicSpeed SLT (Solid Lubrication Technology) keramische headsetlagers met levenslange garantie. Voor de trapas is gekozen voor de T47-standaard (de trapas is niet inbegrepen in de framekit).

Naast de headset bevat de framekit ook een carbon monocoque zadelpen en een kaart om de registratie van het product via blockchaintechnologie te voltooien. We helpen u graag verder met alle informatie die nodig is om het registratieproces succesvol te doorlopen. Op verzoek en tegen meerprijs is het mogelijk om het CC.01 stuurpenthouse mee te bestellen, maar het frame blijft compatibel met stuurpennen en sturen van andere fabrikanten.

Geïntegreerd stuur

Naast de lancering van de nieuwe C68 introduceert Colnago ook een nieuw geïntegreerd stuur, de CC.01. Deze stuurpenthouse is gemaakt uit één stuk monocoque carbon en is daardoor licht en stijf, de perfecte match voor de C68.

Naast het doordachte ontwerp en de technische features, is de CC.01 ontworpen om een zo breed mogelijk scala aan opties te bieden voor een precieze pasvorm. Er zijn maar liefst 16 verschillende maatcombinaties beschikbaar.

Colnago C68 Integrated stuur

De stuurpenlengte varieert van 80mm tot 140mm. Bij de stuurbreedte is het belangrijk op te merken dat er gewerkt wordt met ongelijke maten in plaats van de meer traditionele even maten.

De vorm van elk stuur omvat een kleine flare van 2cm aan de onderkant. Een stuur met een breedte van 41cm gemeten bij de shifters zal daardoor een breedte van 43cm hebben onderaan.

De CC.01 heeft een drop (het hoogteverschil tussen het stuurpenthouse en de onderkant van het stuur) van 122mm en een reach (de horizontale afstand tussen het center van de balhoofdbuis en het center van de remgrepen) van 80mm. Enkel maat 37 heeft een afwijkende geometrie met een drop van 119mm, een reach van 75mm en een flare van 14mm.

De CC.01 is voorzien van een afdekdop op de stuurpen waarin een handige multitool is weggewerkt. Zo hoef je deze niet langer los mee te dragen. Er is ook een speciale mount voor een fietscomputer of action cam aanwezig.