Giant & Liv presenteren de nieuwe Defy en Avail Advanced E+ Elite

Giant en Liv hebben de nieuwe elektrische racefietsen gepresenteerd. De Giant Defy Advanced E+ Elite en Liv Avail Advanced E+ Elite zijn ontworpen en ontwikkeld voor wielrenners die een steuntje in de rug willen op hellingen en uitdagende parcoursen. Op het eerste gezicht lijken de Giant Defy Advanced E+ Elite en Liv Avail Advanced E+ Elite op elke andere high-performance racefiets, alleen dan met een naadloze trapondersteuning. 

De SyncDrive Move Plus-motor levert natuurlijke ondersteuning tot 25 km/h en wordt aangedreven door een ultraslanke Energypak-accu met 400Wh aan vermogen. De accu weegt slechts 2,3 kg. Een optionele Energypak range extender op de plek van de bidon kan nog eens 200Wh extra vermogen toevoegen, voor een bereik tot 150 km bij optimaal batterijgebruik. Naast de ondersteuningsstanden beschikt de motor ook over Smart Assist-technologie. 

Systeemintegratie
Elk element van de Giant Defy Advanced E+ Elite en Liv Avail Advanced E+ Elite is ontworpen voor optimale prestaties en gebruiksgemak. Zo is met de RideControl Go-knop, geïntegreerd in de bovenbuis, snel de E-bike aan of uit te zetten en de ondersteuningsmodus te wisselen. Gekleurde LED-lichten tonen de ondersteuningsmodus en het batterijniveau.

Giant Defy Advanced E+ Ridecontrol

Alle modellen zijn uitgerust met SRAM draadloze elektronische groepsets en de op de hoods gemonteerde Blips of Bonus Buttons, die zijn ingesteld om van ondersteuningsmodus te wisselen zonder je handen van het stuur te halen. Een geïntegreerd achterlicht, gepositioneerd nabij de bovenkant van de zadelbuis, zorgt voor extra zichtbaarheid op de weg.

Pure wegprestaties
Aan de achterkant van de fiets absorberen de verlaagde staande achtervorken schokken en trillingen van de weg die zich vanuit het achterwiel naar de rijder verplaatsen. Aan de voorkant helpt een Advanced SL-carbonvork schokken te absorberen die vanuit het voorwiel omhoog komen. Elk model heeft ruimte voor high-volume 38mm tubeless banden.

Naast het frame zijn alle modellen voorzien van geïntegreerde componenten om de flexibiliteit verder te verbeteren. De D-Fuse carbon zadelpen en het D-Fuse carbon stuur verhogen het comfort door hobbels en trillingen te absorberen. Het stuur heeft een unieke ergonomische vorm met een korte reach en een 8-graden flare in de drops voor stabieler stuurgedrag in bijvoorbeeld afdalingen. De sturen beschikken over interne kabelgeleiding voor een strak uiterlijk en aerodynamische prestaties.

Liv Avail Advanced E+ Elite